Soms moet je als recruiter zelf de bloemetjes buiten zetten.

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 13:23

Het einde van de Lockdown is bijna in zicht. We hebben de afgelopen maanden allemaal weer opgesloten gezeten. Veel mensen zijn Corona moe. Wij spreken recruiters in onze coachingstrajecten , die balanceren op het randje van een burn-out. Dat je denkt "wat is die brandlucht... oh het is de burn-out van de recruiter" .

 

Wij zijn langzaam verandert in zombies met de hele dag Zoom calls, en wij moeten als recruiters via Teams talenten kietelen. Hoe zorg je dat je kandidaten authentiek benaderd en dan ook nog een connectie mee weet op te bouwen. Beleving  door een beeldscherm is toch anders dan een face to face gesprek met een kandidaat. De twinkeling in de ogen zie je toch wat minder goed via een beeldscherm. 

 

In mijn eigen loopbaan heb ik altijd de focus gelegd op de kandidaat en niet zo zeer op de vacature die ik te vervullen heb. Mijn focus ligt daar, omdat het uiteindelijk de kandidaat is die de vacature moet vullen. Nou ben ik wel extreem en elk recruitment proces wil ik een feestje van maken. Slingers in het selectie proces. Ik wil dat kandidaten denken, dit proces is echt uniek. Bij Rocket Recruitment starten wij elk proces met een wervingswandeling met onze eigen Zen Master Norberto. Waarin wij vooral de focus leggen op de mens en de persoon zijn of haar ambitie. De match met de vacature doen we pas in de tweede fase. Op basis van wat de kandidaat zoekt, kijken wij welke opdrachtgever bij de kandidaat past inplaats van andersom. Ik sta graag voor, naast en achter mijn kandidaten. 

 

Gelukkig gaan de terrassen binnenkort weer open en hebben wij de mogelijkheid om kandidaten weer op een andere locatie te ontmoeten. Ik heb jaren de horeca gesteund als recruiter. Ik denk dat ik wel 500 gesprekken heb gehad bij Dauphine in Amsterdam. Ik hou hoe dan ook van de horeca, maar merk ook vaak dat kandidaten meer open zijn tijdens een gesprek als het in een informele setting  is. Ik zou het liefst de hele dag op het terras zitten. Het mooie is dat Corona ook het bewijs heeft geleverd dat jij waar en wanneer kan werken. 

 

Ik heb al de eerste booking gedaan voor een terras, samen met een heus talentje. Ik denk dat ik de hele zomer op het strand ga doorbrengen. Ik zou het liefst wonen in de branding beach club in Noordwijk. Wees maar niet bang, ik ga er niet in mijn Magenta t-mobile speedo zitten. Dat doe ik alleen in het weekend. 

 

Dus laten wij als recruitment Nederland de Horeca steunen en spreek af op een terras met je kandidaten, want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben er wel aan toe om de bloemetjes buiten te zetten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.