Als recruiter moet je leren en investeren.

Gepubliceerd op 30 april 2021 om 12:43

Vorige week was het eindelijk weer zo ver. Ik mocht samen met mijn mede rocketeers Norberto en Ronald in Deventer een workshop gaan geven. Niet een teams workshop, maar een heuse live experience. Voor een organisatie die de beleving voorop zet in alles wat wij doen, waren wij zo blij dat wij eindelijk weer in het echt voor een groep mensen mochten staan ( helemaal corona proof ). Als drie blije eitjes gingen wij op pad naar Deventer, om voor onze opdrachtgever Easyworx een maatwerk workshop te geven. Wij zaten als drie kindjes die naar de Efteling gingen in de auto. Deze workshop was al een half jaar uitgesteld vanwege de lockdown. Dus hoe leuk dat het dan eindelijk zo ver was.

De trainingskoffer met complimenten bellenblaas, bullshit toeters en een unicorn werd ingepakt en daar gingen wij dan. Een groep van 25 recruiters trainen en inzichten geven over technologische ontwikkelingen, de ideale linkedIn kietel trucjes en wijze lessen van deze recruitment opa stonden onder andere op het programma. Echter ook het onderdeel loslaten en verwerken van teleurstellingen stonden op het programma. Het mooie was dat ik al weer tot realisatie kwam dat jij als recruiter echt moet investeren in jouw vaardigheden.

Ik merk echt dat er eigenlijk twee soorten recruiters zijn in dit werkveld zijn. De mensen die het als baan zien of als roeping. Ik behoor zeker tot de laatste categorie. Ik zei gisteren nog tegen een vakgenoot, ik leef die shit. Ik vind het soms ook echt onbegrijpelijk dat mensen niet in zichzelf investeren als het aankomt op recruitment kennis. Niet elke werkgever is als Easyworx, niet elke werkgever vind het belangrijk om te investeren in hun eigen personeel, ook dat is bij ons dagelijkse praktijk. Wij krijgen soms echt vreselijke inzichten van prospects. Als mijn collega Ronald belt krijgt hij soms nog net te horen “ Ik geef geen fuck om mijn mensen”, echter het scheelt weinig.

Ik vind dat je als Talent Acquisition Manager, recruitment eind baas, bureau chef of uitzend ondernemer volop moet inzetten in het ontwikkelen van jouw eigen mensen. Dit is niet omdat ik zelf trainingen geef en is zeker geen plug van onze workshops, want dat laat ik graag aan mijn opdrachtgevers over, of onze workshops het verschil maken, zie het bijgesloten filmpje. Het gaat mij erom dat wij in een mensen vak zitten, dus hetgeen waar jij vooral als leiding gevende voor moet zorgen is dat jouw mensen de juiste tools en vaardigheden krijgen om het verschil te maken.

Als je een goede atleet wil zijn en wil vlammen op de olympische spelen en goud wil winnen, moet je ook elke dag trainen. Leuk een tweede plek, maar voor de tweede plek krijg je geen applaus in ons vak en je kan al helemaal niet een factuur sturen. Nu zeg ik niet dat onze workshops de beste zijn, zij zijn wel de leukste dat weet ik zeker, maar het gaat erom dat je bewust bent dat alleen de recruiters in jouw organisatie het verschil maken en niet je hippe website, jouw employer branding campagne of je coole werkplek. Ik blijf ook elke dag investeren in mijn kennis en vind leren het mooiste wat er is. Mijn docent van de Haagse Hogeschool die draait zich nu om in haar graf, want daar dacht ik vroeger wel heel anders over. Dus mijn tip van deze week, investeer in je kennis want zo maak je het verschil.

Gelukkig vonden Martine en Jolanda van Easyworx het wel heel belangrijk voor hun teamleden. Wat hebben zij ervan geleerd, dat een workshop met bellenblaas, bullshit toeters en een unicorn, een beleving op zich is. Wat heb ik geleerd op die dag, dat Deventer heel tof is, dat Rik een schatje is en dat Norberto rijdt als een oud omaatje is en dat de “Gig” arbeidsmarkt steeds meer een realiteit wordt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.