Soms moet je als recruiter er hard aan trekken.

Gepubliceerd op 14 mei 2021 om 11:58

Vandaag is een vrije dag. Ik werd vanochtend al vroeg gebeld door Gert Jan Waasdorp, iets met een digitale banenbeurs. Daarna werd ik gebeld door onze marketing dame Saskia van Rocket Recruitment waar mijn column bleef en vandaag moest ik ook nog een filmpje opnemen voor een nieuwe vacature en o ja ik had beloofd om te sourcen op de vacature waar Norberto druk mee bezig is voor die top vacature van onze klant in Amsterdam. Zelfs op vrije dagen blijft de recruitment machine doorpompen. 

 

Ik ben dan wel een extreem geval. Ik zeg vaak tegen mensen " Ik leef die shit" Ik heb een meer dan full time baan en in mijn vrije tijd breng ik tijd door met mijn vrienden waar wij Rocket Recruitment mee bestieren. Vanuit een liefde voor het vak, de fun en ook eigenzinnig kunnen zijn, wat niet altijd kan als je TA eindbaas bent bij een grote corporate. Bij Rocket ben ik mijn ultieme zelf, waar wij fun en vacatures en creativiteit centraal kunnen zetten. Dat vinden wij leuk, maar ook onze klanten. Zoals een klant van mij laatst zei "dit is de eerste workshop die ik ooit heb gehad met bellenblaas en unicorn en een bullshittoeter. 

 

Ik heb in mijn loopbaan veel leermeesters gehad. Degene waar ik de meeste oneliners van heb geleerd was Nigel. Nigel is een Engels man die zichzelf "Gods gift to Recruitment" noemde. Van hem heb ik de uitdrukking. Recruitment is not a job it is a way of life. Ik merk dat ik er nu heel hard aan moet trekken. Het is nog nooit zo druk geweest. Corona zorgt er ook voor dat sommige processen erg moeizaam gaan. Het koffie momentje met de collega is nu een Teams call, het sociale component van ons mooie vak is veel minder dan normaal. Ik mis ook de congressen. De momenten dat je vakgenoten eens zag, waar je even kan opscheppen over hoe goed het wel niet gaat. Daarom focus ik ook zo op fun. Daarom blijf ik de focus leggen op het fun component en al mijn agressie verwerk ik wel tijdens mijn bokstraining. 

 

De huidige Corona crisis heeft ook wel wat moois gebracht. Wat wel mooi is dat mensen veel bewuster zijn van hun werk, hun balans en wat zij willen bereiken. Omdat wij als Rocket Recruitment echt toeleggen op het coachen van recruiters, horen wij de mooiste verhalen. 

 

Van de week had ik een coach gesprek met een recruiter waar ik heel veel ontzag voor heb. Een top recruiter, echter die nu ook merkt dat het nu allemaal een stuk moeizamer gaat dan normaal. In de huidige arbeidsmarkt lijkt het extra lastig om mensen te werven. Mensen willen nu niet overstappen. Mensen wachten de storm af en zijn niet bereid te hoppen, moet je dan als recruiter dan stoppen ?

 

Ik denk dat je er gewoon nog harder aan moet trekken. Recruitment is topsport je moet er elke dag in investeren elke dag de arbeidsmarkt arena instappen als de gladiator Recruitus Maximus. Het gevecht aan gaan met de de kandidaten, je stakeholders en de vacatures.

 

Dit is inmiddels de derde crisis die ik meemaak in mijn loopbaan. Ik kan je verzekeren. Het zal altijd zo blijven. Als je een pussy bent en niet om kan gaan met stress en niet houdt van de uitdagingen en teleurstellingen die je meemaakt als recruiter, moet jij je echt afvragen of je geschikt bent voor dit vak. Je hebt tijden dat het goed gaat en tijden dat het minder gaat. 

 

Dat zal altijd een uitdaging zijn. Dat is wat ons vak mooi maakt. Als je die strijd niet leuk vindt, dan ga je maar in HR werken zou Nigel zeggen. Soms is het uitdagend en moet je er soms gewoon wat harder aan trekken. 

Reactie plaatsen

Reacties

Geert-Jan Waasdorp
3 jaar geleden

Mooie plug ;-).... thanks mate!
het is trouwens www.virtuelebanenbeurs.nl