Hoewel mijn carrière begonnen is in de recruitment en daarna een heel veelzijdig en bijzonder levenspad en loopbaan pad heb bewandeld, heeft het ontwikkelen van het talent van andere altijd centraal gestaan.

Wat mij ertoe heeft gebracht om hiernaar toe te groeien is door wat ik heb meegemaakt bij o.a. twee situaties in mijn leven. Der aha Erlebnis!

Het eerste verhaal ontstond toen ik een restaurant opzette in Hilversum. Daar hadden we een leuke plek gevonden en ingericht voor een tapasbar en daar bedienden we de gasten op de manier die ik wilde. Daar zag ik de gasten zitten en 1 van de medewerkers stond naast mij en ik vroeg haar wat zie jij nu bij de gasten? Toen zei zij: ”de gasten stralen niet”. Ik vertelde haar dat ik dat ook zo ervoer!

Een ander verhaal is toen ik als Rancho manager in Costa Rica, een plek tegen de jungle aan bestierde. Daar kwamen de gasten binnen (Nederlanders id) en namen hun stress en hun ambitie om heel Costa Rica in 1 dag te zien mee naar de Rancho.

In beide gevallen bespeurde ik en voelde ik dat die mensen zo gestrest en niet in het moment waren omdat zij niet bewust waren van hun intrinsieke motivatie. Dus niet bewust waren van hun kern gevoel van wat ze werkelijk wilden doen in hun leven en waar ze werkelijk mee bezig wilden zijn. Doordat ze niet bewust waren van hun intrinsieke motivatie, leefden ze hun leven verloren, zonder rust en zonder intrinsiek doel.

Mijn gevoel en hart zegt mij als jij je intrinsieke motivatie, leeft dan is elk moment van de dag en elke plek op aarde een mogelijkheid om te genieten en te leren. En als je geniet en leert dan kun je altijd het beste en het mooiste van jezelf laten zien.

Wat ik dus in een wandeling met mijn gast teweeg wil brengen is dat de gast door middel van wandelen en een vrij gesprek zijn intrinsieke motivatie achterhaald. En met deze kennis een leven kan leiden waar hij van houdt. Daarnaast wil ik een affirmatie samen met de gast bedenken die gebruikt kan worden om de intrinsieke motivatie te blijven volgen.

 

Namastè, 

 

Norberto

Rocket Recruitment Zen Master